Virtute Dei

Sinds 2007 bestaat er een studentenvereniging die de naam Virtute Dei draagt. Deze studentenvereniging die eerst onder de afkorting G.L.S.V. (Gereformeerde Landelijke Studentenvereniging) opereerde is een landelijke vereniging voor studenten uit De Gereformeerde Kerken in Nederland. Een lid had destijds voorgesteld om een site voor de vereniging op te richten. Jarenlang heeft hij de website beheert. Maar de site is nog niet gebruiksvriendelijk genoeg is om overgenomen te worden door een leek. Echter miste hij de tijd om de noodzakelijke veranderingen door te voeren.

Zodoende sprak hij mij aan met het verzoek of ik de site kon overnemen en upgraden. Dit heb ik aangepakt en ben aan de slag gegaan. Allereerst moest ik weten waarvoor de site gebruikt moest worden. De kernfuncties waren het delen van bestanden en voorstudie-materiaal voor de verenigingsavonden. Daarnaast is het een communicatiemiddel om activiteiten en foto’s te publiceren. In dat opzicht leek de site wel op een andere site die ik heb ontwikkeld, namelijk dgkj.nl. Het resultaat is dat deze functies door de leden zelf gedaan kunnen worden. Dit bespaart tijd en neemt de druk bij een persoon van de vereniging weg.

De website is voor het grootste deel alleen toegankelijk voor leden van de studentenvereniging. Ik hoop dat de pagina’s die wel te raadplegen zijn enigszins een beeld geven van de opbouw en functionaliteit van de website. Een website die nu klaar is voor de toekomst.

VirtuteDei.nl