In de zomer van 2017 werd mij gevraagd of ik een informatiesysteem kon maken voor Mobycon waarmee externe gebruikers verkeersbesluiten en bijbehorende documenten konden aanvragen. Daarnaast was het ook de wens dat de huidige verouderde website een complete metamorfose kreeg. Al met al een aardig project met veel uitdagingen. Maar het is met overtuiging zeer goed gelukt.

De buitenkant van de site bestaat uit pagina’s die strak zijn vormgegeven. Geheel en tot in detail naar wens van de opdrachtgever. Daarnaast haalde de website bij de oplevering een 9,7/10 in de SEO rapportage! Mobycon zelf kan de site makkelijk bijwerken en voorzien van actuele informatie.

De binnenkant is voor gemeenten te bereiken. Elke gemeente kan haar eigen aanvragen en afspraken inzien. Dor middel van het indienen van een aanvraag wordt Mobycon op de hoogte gesteld en wordt er via de aanvraag overzichtelijk gecorrespondeerd. Voor de volledige transparantie naar de gemeenten toe kunnen alle wijzigingen aan een aanvraag worden weergegeven. Ook is voor deze site ruim gebruik gemaakt van Google Maps kaarten waar de aanvragen worden weergegeven.

Alle informatie is zeer makkelijk te vinden en aan te passen. Door middel van automatische notificaties worden gebruikers direct geïnformeerd als er belangrijke gebeurtenissen zijn met betrekking tot zijn of haar aanvragen. Kortom: Dit is een site geworden waarin gebruiker centraal staat. Complexe juridische handelingen worden zo vergemakkelijkt. Daarom kan Mobycon met recht zeggen dat zij de gemeenten maximaal ontzorgen.

 

Verkeersbesluiten.nl